Avbytare: Adnan Brkic, Johan Persson, Mikael Hansson, Michael Nilsson och Mathias Jönsson.

Adnan Brkic ut - Johan Persson in 72 min
Christian Ahlström ut - Adnan Brkic in 75 min
Andreas Sonesson ut - Mikael Hansson in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Stark insats gav seger mot division 4 laget Balkan i träningsmatchen. Med endast 8 ordinarie seniorspelare fick vi "ringa in" ytterliggare 8 för att få ihop en trupp. 38-årige målvakten Anders Ohlsson som slutat för några år sedan ställde upp. Mathias Herrström och Andreas Sonesson som inte tränat i år ställde upp och startade dessutom matchen. Juniorerna Adnan Brkic och Johan Persson fick göra A-lagsdebut. Tränaren Michael Nilsson, lagledaren Mathias Jönsson samt J-lagets tränare Mikael Hansson som senast spelade i Torp 2004 satt alla med på bänken. Patrik Lippe testades som mittback och Christian Ahlström tog plats på mittfältet. ÖT Smygehuk inledde förvånansvärt piggt och hade fint flyt i spelet. I den 7:e minuten slår Johan Hellström en fin boll på djupet mot Mathias Herrström som slår ett inlägg där Andreas Sonesson dyker upp vid 16-meterslinjen och skjuter ett skott som går över. I den 25:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp Balkan ordentligt. Mathias Roos vinner boll och spelar upp till Johan Hellström. Johan i sin tur spelar till Christian Ahlström som släpper tillbaka till Johan. Johan chippar bollen över backlinjen mot Christian Ahlström som i sin tur försöker lobba över den utrusande målvakten men bollen går precis över. Ett mycket fint anfall. I den 29:e minuten får Adnan Brkic göra A-lagsdebut när Johan Hellström tvingas fixa till utrustningen. I den 32:a minuten räddar Anders Ohlsson ett friläge. I den 33:e minuten byts Johan Hellström in igen istället för Adnan Brkic. I den 36:e minuten skjuter Balkan ett hårt markskott mot bortre stolpen men Anders Ohlsson får fingertopparna på bollen och lyckas styra den så att den studar i stolpen och Anders Ohlsson kan hålla i returen. I den 42:a minuten vinner Mathias Roos boll och slår en passning på djupet mot Johan Hellström som kommer in i straffområdet till höger och Johan rundar den utrusande målvakten och slår ett inlägg som Carl Odell enkelt kan slå i mål på volley fram till 1-0. Vi går till pausvila med en ledning. I den 50:e minuten drar en Balkanspelare iväg ett kanonskott från 20 meter som tar klockrent i ribban. I den 57:e minuten slår Christian Ahlström en finfin långboll mot Mathias Herrström på högerkanten. Mathias spelar bollen snett bak till Johan Hellström som vänder och vrider och letar skottläge och Johan hittar det och skjuter ett hårt lågt skott som tar på Carl Odells knä och styrs in i mål till 2-0. I den 60:e minuten byts Mathias Herrström ut och in kommer Adnan Brkic. I den 63:e minuten slår Balkan en boll på djupet och en forward blir fri, misstänkt offside, och Anders Ohlsson rusar ut men anfallaren är kylig och slår en tunnel på Anders och så är det reducerat till 2-1. I den 72:a minuten byts en mörbultad Adnan Brkic ut och in kommer debutanten Johan Persson på mittfältet. I den 75:e minuten byts Christian Ahlström ut och in kommer Adnan Brkic. I den 81:a minuten slår Johan Hellström en fin boll på djupet mot Carl Odell som kommer fri men målvakten gör en fin fotparad. I den 83:e minuten byts en slutkörd Andreas Sonesson ut och in kommer 33-årige Mikael Hansson (som lade skorna på hyllan för 4 år sedan). Matchen slutar med en 2-1 seger och beröm till samtliga. Nu laddar vi om batterierna till omstarten av serien. I nästa match väntar serieledande Vellinge IF på lördagen den 8:e augusti klockan 14:00 på Smygehamns IP!